3 simple måder at få motorisk uro ud af kroppen på og øge indlæring i skolen

 

Arh hvor Motorisk uro fylder meget i skolerne. Og det er rigtig synd.

For det forstyrrer alle de børn, som godt kan, det tager tid og energi fra læreren, undervisningskvaliteten daler og elever der har det svært, får unødvendig skæld ud.

Men man kan godt hjælpe børn der kæmper med at sidde stille i og lytte.

Her er 3 ting jeg ALTID prøver af.

Jeg har mange flere ideer - men de her 3 ting skal altid prøves.

Hvorfor?

Fordi det er simple ideer der hjælper langt de fleste børn, til lige at kunne fokusere lidt længere, når der skal læres.

1. STOLE/BORD-ELASTIK

En god måde at få motorisk uro ud af kroppen er ved at bruge en stoleelastik. Dette kan være en simpel elastik, der kan placeres under fødderne og bruges til at strække og trække i. Dette kan hjælpe med at frigive spændinger og give en følelse af bevægelse.

Jeg ser det hver dag i skolerne (fordi jeg vejleder i motorisk uro) OG DET VIRKER!

Find Stoleelastikker her


2. DIMSETING

Dimser kan bruges til at fokusere på og manipulere med, mens man sidder stille. Disse dimser kan variere fra stressbolde til, dimseringe/armbånd, elastiknudler mv. Det er vigtigt, at de ikke larmer og forstyrrer andre i klassen, og at barnet ved at det IKKE er legetøj. De kan hjælpe med at give en følelse af bevægelse og give hjernen noget at fokusere på, så man kan forblive koncentreret.

Find dimseting her


3. PROPRIOCEPTIVE ØVELSER

Tag en lille pause på 5 minutter og lav øvelser, der involverer muskel-ledsansen, kan hjælpe med at frigive motorisk uro. Dette kan være øvelser som udførelses langsomt og som forbedrer fleksibilitet og styrke, samtidig med at børnene får en bedre kropsfornemmelse. De kan udføres med eller uden træningselastik.

Find øvelser her

Find træningselastikker her