5 TING DER DANNER BASIS FOR GOD KLASSEKARMA

Her er 5 ting der er vigtige at huske på, hvis du vil skabe ro og harmoni i dit klasseværelse. Det er højst sandsyndligt ting du allerede godt ved - men er det også ting, du altid husker at praktisere?

RUTINER
Rutiner og ritualer skaber tryghed, sammenhold og ro. Der er rart for alle, både elever og lærere, ikke altid at skulle i gang med at opfinde den dybe tallerken. Skab rutiner og rammer, og giv så dig selv lov til at freestyle indenfor rammerne. 

VISUEL
De fleste børn har brug for visuelt tydelighed. Brug dagsplaner og ugeplaner til at skabe overblik og dagen og ugen. Det skaber ro og tryghed.

Brug altid en timetimer, når I går i gang med en opgave.

TYDELIGHED
Hver altid tydelig overfor dine elever. Både visuelt og mundtligt. Hvis du er tydelig, vil du skabe større tryghed i din klasse, og dermed mere ro. Hvad skal i lave?, Hvorlænge skal i lave det?, Hvordan skal i lave det?, Hvorfor skal i lave det?, Hvad skal i lave bagefter? OSV - Ja du har nok hørt om de 10 H'er.

LYT
Vær altid lyttende og nysgerrig på hvad dine elever fortæller dig. Eller hvad de prøver at fortælle dig, med deres handlinger og ord. Hver obs på hvad der leder op til anspændte situationer, hver klar til at kigge på dine egne reaktioner med åbenhed, og hver nysgerrig på om der findes en rød tråd her.

Dine elever gør det så godt som de kan, og det gør du også.

BASISUDSTYR
Mange af dine elever, vil have udfordringer med motorisk uro, finmotorik og sanseintegration.

Det er derfor vigtigt at have basisudstyret i orden til disse elever. Det vil spare dig masser af energi og være med til at øge motivation og koncentration hos dine elever. Det er en meget nem genvej til succes.

Dimsekasse og Finmotorisk Hjælpekasse skal altid kunne findes i et klasseværelse.

Hvis du vil vide mere om klasseledelse og har brug for professionel sparring kan jeg varmt anbefale dig at tjekke Rask Coaching  ud. Søs har arbejdet med klasseledelse i 15 år og er medforfatter på 7 bøger om emnet.

Hvis du brug for et lidt mere personligt forløb tilbyder Tine fra lærerliv.dk forløbet: Lærerliv - klædt på til praksis