Bliv bedre til at læse med en farvet baggrund på din tekst

En farvet baggrund kan forbedre læsbarheden af en tekst på flere måder.

For det første kan en farvet baggrund reducere anstrengelsen for øjnene og mindske øjenbelastningen, især hvis man læser i længere tid eller i et dårligt belyst miljø. En farvet baggrund kan hjælpe med at reducere blænding og kontrast, som kan gøre det sværere at fokusere på teksten.

For det andet kan en farvet baggrund forbedre læsehastigheden og forståelsen af teksten. Hvis farven på baggrunden og teksten er valgt korrekt, kan det øge kontrasten og dermed forbedre læsbarheden og forståelsen af teksten. 

For det tredje kan et farvet overlay hjælpe mennesker med visuel sensitivitet, fordi det kan reducere kontrasten mellem teksten og baggrunden og mindske øjenbelastningen, som kan føre til ubehag eller smerte i øjnene.

Mennesker med visuel sensitivitet kan opleve ubehag eller smerter i øjnene, når de læser på en almindelig hvid skærm eller papir, fordi kontrasten mellem den lyse baggrund og den mørke tekst kan være for stærk for deres øjne. Dette kan føre til symptomer som hovedpine, træthed, sløret syn eller endda migræneanfald.

Ved at placere et farvet overlay på teksten kan kontrasten mellem teksten og baggrunden reduceres, og det kan mindske belastningen på øjnene og derved reducere risikoen for symptomer på visuel sensitivitet. Farven på overlayet skal vælges omhyggeligt, og det kan variere fra person til person, da farver kan have forskellige virkninger på forskellige mennesker.

Så prøv selv forskellige farver, og se hvad der virker bedst for dig.

Du kan købe farvede transparente læseplader her

Læs mere om læseplader her

Good luck

Katrine Werner