12 geniale råd til at øge koncentrationen hos skolebørn

Der tales meget om børns manglende evne til at koncentrere sig i skolen og om skolearbejde. Og tro mig - der er noget om snakken. Jeg ser det meget ofte i skolerne, når jeg er ude og vejlede. Men selvom det nogengange lyder helt uoverskueligt, er der stadig masser du kan gøre, for at hjælpe de små poder.

Her er 12 råd til dig med et ukoncentreret skolebarn - der ikke kan samle sig om skolearbejdet.

Hack 1: Opret en rolig arbejdsplads: Skab en rolig og organiseret arbejdsplads, hvor dit barn kan fokusere bedre og undgå distraherende elementer. Et godt arbejdsmiljø kan øge produktiviteten og hjælpe med at opretholde koncentrationen.

Hack 2: Brug visuelle hjælpemidler: Introducer visuelle hjælpemidler som opslagstavler og farvekodede kalendere for at hjælpe med at organisere opgaver og give dit barn bedre visuel struktur.

Hack 3: Lav en realistisk tidsplan: Opret en struktureret tidsplan, der inkluderer faste tidspunkter for arbejde og pauser, så dit barn kan opretholde fokus uden at blive overvældet.

Hack 4: Opdel opgaver i mindre dele: Del større opgaver op i mindre, mere håndterbare dele for at gøre dem mere overkommelige og mindske distraherende elementer.

Hack 5: Brug multisensoriske læringsteknikker: Inkorporer multisensoriske elementer som billeder, lyde eller bevægelse i undervisningen for at engagere forskellige sanser og fremme bedre koncentration. 

Hack 6: Skift miljøet: Variation af læringsmiljøet kan hjælpe med at forny interesse og opmærksomhed. Prøv at tage lektioner udenfor eller skift pladsen i klassen.

 
Hack 7: Implementer kortvarige belønningssystemer: Brug belønninger som små pauser, favoritaktiviteter eller stickers for at motivere og opretholde koncentrationen i løbet af opgaverne.

 
Hack 8: Bevægelse og fysisk aktivitet: Inddrag fysiske aktiviteter i undervisningen for at frigive energi og fremme øget koncentration og fokus.

 
Hack 9: Skab klare forventninger: Giv klare og specifikke instruktioner for opgaverne og kommuniker tydeligt, hvad der forventes af dit barn, for at reducere forvirring og distrahering.

Hack 10: Samarbejd med lærere: Opbyg et samarbejde med lærere og skolen for at identificere specifikke strategier og tilpasninger, der kan støtte dit barns koncentration i klassen.

Hack 11: Brug fidgets som koncentrationsredskab: Introducer fidgets som stressbolde eller tangle toys for at hjælpe med at kanalisere og frigive uro, mens dit barn forsøger at koncentrere sig på opgaverne.

 
Hack 12: Udnyt læseplader for bedre fokus: Brug læseplader til at blokere perifere distraktioner og hjælpe med at følge teksten, hvilket kan være særligt nyttigt for børn med koncentrationsvanskeligheder under læsning.

 

Kærlige hilsner fra Katrine