Derfor er faste rutiner særligt vigtige for sensitive børn

Hvis du har et barn der reagerer på og overvældes af sanseindtryk, så er det vigtigt, at du implementerer og opretholder faste rutiner af disse grunde:

Skaber forudsigelighed 🍀 
For sensitive børn kan verden virke overvældende og uforudsigelig. Fastholdelse af rutiner skaber en forudsigelig struktur, som hjælper børnene med at forstå, hvad der kommer til at ske, hvilket kan reducere angst og usikkerhed.

Fremmer følelsen af sikkerhed 🍀 
Når børn ved, hvad de kan forvente, føler de sig mere sikre. Denne følelse af sikkerhed er fundamentet for at udforske verden omkring dem og for at lære og vokse.

Støtter selvregulering 🍀 
Faste rutiner hjælper børn med at udvikle og styrke deres evne til selvregulering. Ved at følge en rutine lærer de at forberede sig på overgange og justere deres adfærd i overensstemmelse hermed, hvilket er en vigtig færdighed for følelsesmæssig regulering.

Reducerer konflikter 🍀 
Når børn ved, hvad der forventes af dem, og hvad de kan forvente af deres dag, er der mindre plads til misforståelser og konflikter. Rutiner skaber en klar ramme, som både børn og voksne kan navigere efter.

Fremmer uafhængighed 🍀 
Ved at have faste rutiner, bliver børn gradvist mere fortrolige med deres daglige aktiviteter og begynder at tage ansvar for at følge dem. Dette fremmer uafhængighed og selvtillid.

Støtter bedre søvn 🍀 
En fast sengetidsrutine er afgørende for at sikre, at sensitive børn får den hvile, de har brug for. Ved at gå i seng og stå op på samme tid hver dag hjælper det med at regulere barnets indre ur og fremmer en mere afslappet og dybere søvn.

Hjælper med at håndtere overgange 🍀 
Overgange mellem aktiviteter kan være særligt udfordrende for sensitive børn. Rutiner hjælper med at gøre disse overgange mere håndterbare og mindre stressende, da barnet ved, hvad næste skridt er.

Ved at skabe og opretholde faste rutiner giver man sensitive børn de bedste forudsætninger for at føle sig trygge og forståede i deres dagligdag, hvilket er afgørende for deres velbefindende og udvikling.

Jeg hepper på dig 🤍💫