Når dit barns bæger flyder over
Sådan hjælper du dit barn med at finde ro 🌿🧘♀️
Kender du det, når dit barn går fra at være glad og energisk 😄 til pludselig at bryde sammen uden varsel? 😣 Det er som om, et lille skub kan få bægeret til at flyde over, og så kan det være svært at vide, hvordan man bedst hjælper sit barn. Det handler ikke bare om humørsvingninger – det er barnets nervesystem, der bliver overbelastet efter en lang dag med mange indtryk, og kroppen går i alarmberedskab ⚡️.
Men hvad gør du, når det sker? 🤔 Og hvordan kan du hjælpe dit barn med at finde tilbage til roen? Læs videre, og få fem konkrete råd til, hvordan du bedst støtter dit barn i de øjeblikke, hvor det hele bliver for meget 💡.
Når nervesystemet går i alarmberedskab 🚨
Alle børn reagerer forskelligt, når de er overvældede. Nogle trækker sig og vil bare ligge under dynen 🛏️ i stilhed, mens andre har brug for at komme ud og hoppe på trampolinen eller løbe afsted 🏃♂️. Nogle børn søger tæthed, nærhed og berøring 🤗 for at finde tryghed.
Fælles for dem alle er, at de prøver at regulere deres nervesystem 🧠 – at slippe af med overskydende adrenalin og finde ro igen. Og det er præcis det, de skal gøre. Men selvom de gør det rigtige, har de stadig brug for din hjælp til at komme igennem det 🙏.
Din vigtigste opgave: At være dit barns trygge base 🛡️
Når dit barn er i alarmberedskab, er din vigtigste opgave at være en stabil, rolig og tryg base. Det er ikke nemt, især ikke når der bliver råbt 😤 eller sagt ting, du helst ikke vil høre. Men dit barns nervesystem spejler ofte dit 💞, så hvis du forbliver rolig, kan du hjælpe dit barn med at finde tilbage til balancen ⚖️.
Her er fem gode råd til, hvordan du kan støtte dit barn:
-
Bevar roen 🧘
Dit nervesystem smitter. Hvis du mister besindelsen eller bliver frustreret, risikerer du at eskalere situationen. Ved at bevare roen hjælper du dit barn med at falde til ro 😌. -
Nul krav – skab et kravfrit rum 🚪
Når dit barn er overvældet, har det brug for tid og ro. Det er ikke nu, du skal bede det om at hænge jakken op 🧥 eller tage madkassen ud af tasken. Lad dit barn være, så det kan falde til ro i deres eget tempo 🕰️. -
Fysisk aktivitet 🤸♂️
Fysisk bevægelse kan være en fantastisk måde at få adrenalinen ud af kroppen på. Hop på trampolinen 🏃♀️, tag en løbetur, eller gå en tur sammen 🚶♂️. Bevægelse frigiver neurotransmittere, der hjælper med at berolige nervesystemet. -
Berøring 🤲
Nogle børn søger tryghed i berøring. Hvis dit barn har brug for det, kan blid, tryg berøring – som at holde om det eller stryge det over håret – give en følelse af nærvær og ro 🧡. Vær dog opmærksom på, at nogle børn har brug for tid, før de er klar til fysisk kontakt. -
Vejrtrækning – vejen til ro 🌬️
Hjælp dit barn med at fokusere på vejrtrækning. Dyb, langsom vejrtrækning kan have en kraftfuld effekt på nervesystemet 🧘♂️. En simpel teknik kunne være at trække vejret ind i fire sekunder og puste ud i fire sekunder – roligt og rytmisk 🕊️.
Husk kærligheden midt i kaosset 💖
Det vigtigste, du kan give dit barn, når det hele bliver for meget, er din kærlighed og forståelse 💕. Selvom dit barn siger ting, det ikke mener, eller reagerer voldsomt, handler det ikke om dig – det handler om, at deres system er overbelastet 🌀.
Ved at møde dit barn med ro, nærvær og kærlighed, hjælper du det til at finde tilbage til balancen ⚖️ og styrker deres evne til at håndtere svære situationer fremover 🌈.
Kærligst fra
Katrine Werner
Vidste du at børn med udfordringer med sanseintegration, har sværere ved at regulere deres nervesystem og har tendens til at bryde sammen oftere?
Vil du i gang med at træne dit barns sanseintegration?
Så tag et kig på det her program:
Eller se dette lille online kursus hvis du har et uroligt barn, der sjældent sidder stille og har svært ved at koncentrere sig:
Efterlad en kommentar
Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.