Sensoriske strategier til rolige stunder ved aftensmaden

Aftensmaden er netop der hvor familien kan samles om en hyggelig stund, og hvor vi lige tjekker ind hos hinanden og får talt sammen. 🥗

Det kan være svært for motorisk urolige og sansesøgende børn at sidde i ro ved middagsbordet 🤸‍♀️

De har brug for at kunne få uro ud af kroppe, kunne mærke sig selv, vide hvor længe de skal sidde stille osv. 🎢

Her er et par gode fif, der kan hjælpe dit barn til at sidde lidt længere i ro ved aftensmaden ➡️

Forberedelse inden måltidet

Inden måltidet kan det være en god idé at lade dit barn være fysisk aktiv. Aktiviteter som at trække eller skubbe tunge ting, gå som en trillebør, eller hoppe på en trampolin, kan hjælpe med at brænde noget af den ekstra energi af og gøre det lettere for dem at sidde stille senere.

Under måltidet

Rolig baggrundsmusik:
Spil noget afslappende musik i baggrunden for at skabe en beroligende atmosfære.

Sluk skærme:
Fjern forstyrrende elementer ved at slukke for fjernsyn og andre skærme. Dette hjælper med at minimere distraktioner og holder fokus på måltidet og samtalen.

Tydelige forventninger:
Aftal på forhånd, hvor længe du forventer, at dit barn skal sidde ved bordet. Gør denne tidsramme synlig, for eksempel ved at bruge et ur eller en timer. For mange børn, der er motorisk urolige, kan 15 minutter være passende.

Stoleelastik:
Brug en elastik rundt om stolens ben, som dit barn kan træde på og skubbe til med fødderne for at få noget uro ud af kroppen.

Luftpude:
Overvej at lade dit barn sidde på en pude med luft i. Dette kan give dem en smule bevægelse og hjælpe med at holde fokus.

Fodstøtte:
Sørg for, at dit barn har støtte under fødderne eller kan nå gulvet. Dette kan hjælpe dem med at sidde mere komfortabelt og stabilt.

Beroligende berøring:
Hvis dit barn har svært ved at sidde stille, kan en let hånd på ryggen og et lille tryk hjælpe med at berolige dem.

Skab fokus og interaktion

God belysning:
Tænd en lampe over spisebordet. Lys direkte på bordet kan hjælpe med at skabe fokus på opgaven - at spise.

Samtale og lege:
Engager dit barn i samtale ved at skiftes til at fortælle en god ting fra dagen. I kan også lege ordlege eller gættelege for at gøre måltidet mere interaktivt og sjovt.

Ved at implementere disse strategier kan du skabe en mere struktureret og rolig atmosfære under aftensmaden, som kan hjælpe dit barn med at fokusere og nyde måltidet sammen med familien.

Held og lykke med det!

Vil du have mange flere ideer til at skabe de bedste rammer for dit barn?

Jer har lavet et virkelig godt og meget billigt online kursus (hvis jeg selv skal sige det) - du skulle tage at tjekke det ud ...