Støt dit barns læsning - det er vigtigere end du tror ...

Sommerferien er en vidunderlig tid til afslapning og familietid, men det er også en oplagt mulighed for at styrke dit barns læsefærdigheder.

Læsning er en fundamental færdighed, der påvirker dit barns akademiske succes på tværs af alle fag.

Her er, hvorfor det er så vigtigt at hjælpe dit barn med at forbedre deres læsefærdigheder, og hvordan brugen af farvede transparente læseplader kan understøtte denne proces.

Vigtigheden af at læse med dit barn
At læse med dit barn er afgørende for almen udvikling. Børn, der har svært ved at læse, vil opleve udfordringer i mange fagområder, da læsefærdigheder er nødvendige, for at kunne følge med i undervisningen. Hvis et barn ikke får den nødvendige støtte til at forbedre sine læsefærdigheder, kan det blive svært at indhente det tabte, hvilket kan påvirke selvtillid, præstation og lyst til at lære.

Farvede transparente læseplader – en hjælpende hånd
Har dit barn svært ved at læse, svært ved koncentration, svært ved motivation?

En effektiv metode til at støtte dit barns læsning er brugen af farvede transparente læseplader. Disse plader kan lægges over teksten og hjælpe med at reducere visuelle forstyrrelser, hvilket gør det lettere for børn at fokusere på ordene.

Her er nogle fordele ved at bruge læseplader:

Reducerer visuel stress:
For mange børn kan den hvide baggrund på en side skabe visuel stress, der gør det svært at koncentrere sig om teksten. Farvede læseplader kan dæmpe dette og gøre det nemmere at læse i længere tid uden træthed.

Forbedrer fokus og hastighed:
Læseplader kan hjælpe med at holde fokus på den linje, barnet læser, og dermed forbedre læsehastigheden og forståelsen. De farvede filtre kan også gøre teksten mere tydelig og lettere at følge med i.

Øger motivationen:
Børn kan finde det sjovt og spændende at bruge farvede læseplader, hvilket kan øge deres motivation til at læse mere. At gøre læsningen til en positiv og engagerende oplevelse er nøglen til at udvikle gode læsevaner.

Læseplader kommer i forskellige farver og størrelser, og dit barn skal selv vælge hvilken farve, det helst vil læse med.Sommerferien – den perfekte tid til at fokusere på læsning

Sommerferien giver en fantastisk mulighed for at give læsningen ekstra opmærksomhed. Uden det daglige skolepres kan I skabe en afslappet og hyggelig læserutine, hvor I sammen opdager nye bøger og historier. Her er nogle tips til at integrere læsning i sommerferien:

Daglig læsetid:
Sæt en fast tid hver dag, hvor I læser sammen. Det kan være om morgenen, før sengetid eller efter frokost. Et kvarters læsning hver dag er nok, og gør det mere overskueligt for dit barn.


Biblioteksbesøg:
Besøg det lokale bibliotek og lad dit barn selv vælge bøger, de finder spændende. 


Læse udendørs:
Gør læsningen til en del af udendørsaktiviteterne. Tag bøger med til stranden, parken eller haven og nyd at læse i naturen. Læg læseplader med farver henover teksten, så det mindsker det hvide genskær fra papiret.


At støtte dit barns læsefærdigheder er en seriøs investering i dit barns fremtid. 

Rigtig god sommer og god læsning!

De bedste hilsner,

Katrine Werner
Børnefysioterapeut